TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00009

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata, mint konzorciumvezető „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00009 kódszámú Helyi identitás és kohézió erősítése Búcsúszentlászló, Nemesrádó, Nemessándorháza és Nemesszentandrás településeken című pályázattal 37.422.035,- Ft 100%-os támogatásban részesült.

A projekt megvalósítási időszaka: 2019.01.01. – 2023.08.31.

A projekt célterülete Búcsúszentlászló, Nemesrádó, Nemessándorháza és Nemesszentandrás községek területe. A projekt célja, hogy a kötelezettségvállalók a településeken megerősítsék a közösségi szerepvállalást, fejlesszék a közösségi kezdeményező- és cselekvőképességet, magukat az érintetteket is bevonják a problémák feltárásába és megoldásába.

A projekt keretében megalkotásra került a Cselekvési terv, mely az előkészítő szakaszban elvégzett közösségi interjúkon és közösségi beszélgetéseken feltárt helyi igényekből építkezik.

A megvalósítási időszakban az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

  • közösségi történeti feltárás online tanulmány elkészítése
  • Búcsúszentlászló Község új honlapjának megvalósítása
  • hirdetőtáblák kihelyezése a célterületi településeken
  • Kiadvány Nemessándorháza történetéről
  • eszközbeszerzések a programok kapcsán minden településen
  • rendezvények, programok megvalósítása:

Búcsúszentlászlón Túl az Óperencián térségi gyereknap, GasztroFeszt a zalai dombok között, Szépkorúak egymás közt, Adventi karácsonyi süteménysütő verseny, Tanulmányút, Faluszépítő akció, zárórendezvény.

Nemessándorházán elindult a Szent László Akadémia előadássorozat, Nyári íjász tábor gyermekeknek, Szellemi KI-MIT-TUD közösségi összefogással, Elszármazottak találkozója, 4 falu 2 keréken biciklis túra, Nők a nőkért nőnapi süteménysütés, Mikulás túra.

Nemesszentandráson Nemzedékek találkozása, Generációk találkozása, Faluszépítő akció, Szentandrás napok.

Nemesrádón Dely napi disznóvágás, Szent László Akadémia előadások, Dombon át völgyön át gyalogtúra, Rádi hegyi búcsú.

Információt a projektről az alábbi elérhetőségeken kaphat:

Gaál Anikó szakmai vezető

gaal.aniko99@gmail.com

06 30 9012232

Megszakítás